Leírás
Vákuum záró fedél borhoz, kompatibilis a Zwilling Fresh and Save elektromos vákuumszivattyúval. Hosszabbítsa meg a nyitott bor frissességét, illatát, aromáját és ízét.
A bor kinyitása után megkezdődik az oxidációs folyamat, amely kezdetben kívánatos – különösen a vörösborok esetében. A bor „lélegezni” kell, hogy illata és aromája megfelelően kibontakozhasson. De ha túl sokáig érintkezik a levegővel, a bor fokozatosan elveszíti frissességét, aromáját és illatát. Két-három nappal a kinyitás után a bor már nem alkalmas fogyasztásra, és ki kell önteni.
Így volt ez régen! Most azonban a Zwilling Fresh and Save innovatív vákuumzárnak köszönhetően jelentősen lassíthatja a bor nemkívánatos oxidációs folyamatát vákuummal (és hűtőszekrényben történő tárolással), a felesleges levegő kiszívásával a palackból. Így kedvenc borát a következő alkalomra is megőrizheti.
A vákuumzár modern és időtálló kialakítása rozsdamentes acélt, tartós műanyagot és szilikon tömítést kombinál.
Használata nagyon egyszerű: helyezze a vákuumzárót a palack szájára, helyezze rá a Zwilling Fresh and Save tölthető elektromos vákuumszivattyút. Nyomja meg a gombot, és a szivattyú néhány másodperc alatt kiszívja a felesleges levegőt, majd az optimális vákuum elérése után automatikusan kikapcsol. Ennyi.