Leírás
Lábas zománcozott felülettel és fedéllel - a tökéletes
segítőtárs az ízletes ételek elkészítésében. Elegendő
csupán minimális mennyiségű zsíradék használata - az
étel egészségesebb és ízletesebb lesz. 2 mm vastag
fémlemezből készül, zománcozott felületkezeléssel,
amelyet cseh öntöttvasnak neveznek. Az anyaga kiválóan
vezeti a hőt. Az edény minden típusú főzőlaphoz
használható, az indukciósakat is beleértve + a sütőben
is. Javasoljuk, hogy a kezelés során használjon konyhai
kesztyűt. Az edény mosogatógépben is elmosható, de jól
meg kell szárítani és szárazon kell tartani.
A zománcozott edényben való főzés az ételkészítés
legegészségesebb módja. Az edény ráadásul a belsejében
speciális kék zománcot tartalmaz, amely kiváló saválló
tulajdonságokkal rendelkezik és éveken át gyakorlatilag
a szokásos használat által sértetlen marad. Mindegyik
edény eredeti darab. Az edények külsején kézzel
történik a plaszticitás felvitele, amely a terméket
teljesen egyedivé teszi. Minden egyes felvitt
zománcréteg után az edényt kiégetik a kemencében,
körülbelül 850 °C-os hőmérsékleten. Az edényre jellemző
a fekete matt zománc az edény külsején. Ez a zománc
először nyitott, és a törlés láthatóbb jelei
találhatóak rajta. A nyomai természetesen kényelmesen
lemoshatóak. A matt zománc azonban néhány használat és
elmosás során visszahúzódik és klasszikus, sötét fekete
színűvé válik.