Leírás
Concept CK 5000 multifunkcionális főzőedény, ami ötvözi a hagyományos és a modern főzési trendeket. A főzőedény egy személyben testesíti meg az olajsütőt, a párafőzőt, a rizsfőzőt, a grillsütőt és a lábast.
A készülék részét képezi egy forma, amiben kenyeret, süteményt süthet, vagy éppen pástétomot készíthet, és egy rács, amit pároláshoz használhat. A Sous Vide programmal elkészített vákuumozott élelmiszerekhez javasoljuk, hogy használja a Concept kézi vákuumozóját.
Tanuljon valami újat és emelje étkezője színvonalát a CK5000 multifunkcionális főzőedénynek köszönhetően.
Műszaki adatai:
- teljesen szétszedhető – a tartály mosogatógépben is moshatja
- üvegfedél
- kivehető tartály tapadásgátló teflonbevonattal
- fogantyú a könnyű hordozhatóságért
- kék megvilágítású LCD kijelző
- 11 beállítható program
- csúszásgátló talp
- tartozékai: fondü állvány, pároló rács, olajsütő kosár, sütőforma
Az előre beállított 11 program megmutatja, mi mindent főzhet a CK5000 multifunkcionális főzőedényben:
1. SAUTE
Szotírozás: ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a hőmérsékletet 190 °C és 220 °C közé állítsa be és tartsa a kiválasztott hőmérsékletet 5 percig, vagy akár 120 percig is. Készítsen istenien finom, saját levében főtt pörköltet. Csirke-, borjú-, sertéshús, zöldséggel és gombával – elég csupán köretnek tésztát vagy rizst főzni melléjük.
2. STEAM
Főzés párában: ezzel a programmal párolhat, aminek időtartamát is megszabhatja 20 és 90 perc között. A vitaminokkal teli zöldségek köretként vagy főételként is étvágygerjesztőek és nemcsak az egészséges életmód megszállottjai számára.
3. STEW
Párolás: ez a program lehető teszi, hogy a főzés és a párolás egy behatárolt időtartamon belül legyen szabályozható (2-4 óra között). Klasszikus gulyás, sült hús gombával… Képzelete nem ismer határokat.
4. SLOW COOK HI/LOW
Lassú főzés: az elkészíteni kívánt élelmiszer típusának megfelelően választhat két hőmérséklet közül: HI (magas) vagy LOW (alacsony), majd állítsa be az időzítőt a megadott időkereten belül (4-12 óra).
5. FRY
Sütés (zsiradékban): ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a hőmérsékletet 150 °C és 190 °C közé állítsa be és tartsa a kiválasztott hőmérsékletet 1 percig, vagy akár 30 percig is. Cseh klasszikus ételek: rántott sajt, hasábburgonya vagy krokettek, karfiol, gomba, rántott hús…
6. BAKE
Sütés: válassza ki a BAKE programot és állítsa be a hőmérsékletet 150 °C és 190 °C között, majd a program sütési idejét is (30 perc – 4 óra). Süssön süteményt a délutáni teázáshoz vagy kávézáshoz, vagy finom házi kenyeret a reggelihez. Ugyanabban a formában készíthet házi pástétomot is – házilag ledarált húsból, tartósítószerek és stabilizátorok nélkül… Meglátja, hogy teljesen más lesz az íze.
7. ROAST
Sütés (zsiradékon): válassza ki a ROAST programot és állítsa be a hőmérsékletet 150 °C és 180 °C között, majd a program sütési idejét is (30 perc – 4 óra). Ropogós, szaftos rántott hús – kell ennél több?
8. RICE
Rizsfőzés: ugyanúgy, ahogy minden általános rizsfőző fazékban, ez a program is teljesen automatikus. A rizs főzésénél nem szükséges beállítani sem a hőmérsékletet, sem az időtartamot.
9. SOUS VIDE
Ezt a programot használva beállíthatja a kívánt hőmérsékletet 45 °C és 95 °C között és megadhatja az időtartamot 30 perc és 72 óra között. Hihetetlenül lágy és omlós hús tele szafttal, telítve a vákuumozás nehezebb kihívásával. Fűszerezze be a hússzeleteket, kis időre félreteheti, majd tegye vákuumos tasakba, ezt követően, pedig, helyezze vízfürdőbe a (recept leírásában található) meghatározott időtartamra. Végezetül emelje ki és süsse rövid ideig egy serpenyőben. Elképesztő íz…
10. KEEP WARM
Hőmérséklet fenntartása: ebben a főzőedényben a hőmérséklet fenntartását 1-4 óra közötti időtartamban szabályozhatja. Ha a családból valaki elkésne az ebédről és később érne haza, nem kell újra melegítenie az ételt.